Recept
« Terug naar recepten
Pasta met verrassende bouletten in een butternut-sausje
PT30M
Pasta met verrassende bouletten in een butternut-sausje
Het vruchtvlees van een butternut of flespompoen is zoet en boterachtig van smaak zonder vervelende draadjes en is daarom vaak eerste keus bij het maken van soep, gratin, brood, taart en andere toetjes met pompoen. De flespompoen kan worden gebakken in de oven of worden gestoomd, maar in de oven komt de zoete, boterachtige smaak van de flespompoen het meeste tot zijn recht en is daarom de favoriete bereidingswijze.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta met verrassende bouletten in een butternut-sausje te bereiden
- Ajuin in blokjes snijden, butternut of ook flespompoen genoemd in blokjes snijden.
- Bereid het gehakt met de chapelure, eike, mosterd, provencaalse kruiden. Meng er ook een beetje van de ajuin en pompoen onder. Maak mooie balletjes en bak deze gaar in boter.
- Pasta beetgaar koken.
- Pompoen en de ajuin even aanstoven de room toevoegen en evenzeer bijkruiden.
- Serveer dit gerecht zeer warm en bestrooi met gemalen kaas.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.