KookJij

Pasta Paturain

Een heerlijk pasta paturain recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta Paturain te bereiden

Tijdens het bereiden van de saus de pasta koken.

Bak de magere spekreepjes bijna klaar. Voeg ui in dunne reepjes gesneden toe en bak tot ze een beetje goudgeel worden (beetje naar eigen smaak) .Voeg de champignons (in plakjes gesneden) toe en bak alles tot de champignons gaar zijn. Bakje Paturain erbij en het vuur wat temperen. Om de saus wat smeuïger te maken kun je room of melk toevoegen. Als laatste naar smaak wat zout en peper toevoegen.
Pasta door de saus roeren en direct opdienen.

Mijn kookverhaal (Pauline Soethof)

Lekker snel, snel lekker!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

pien1980

pien1980 zegt:
IK maak hem inderdaad vaak met vlindertjes. Maar kan eigenlijk met elke pasta, zelfs met macaronie. Maar dan is het lekkerder om er geen extra room of melk bij te doen.
Die variatie klinkt ook goed Jaques!
hns

hns zegt:
Niet gek, voorkeur voor een bepaalde pasta? Vlindertjes of zo, blijft het lekker aan kleven.
grt
Hans de Vos:):)
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Ik doe daar ook wel eens verse bieslook, knoflook + room bij. :p