Recept
« Terug naar recepten
Pasta spekjes taart
PT40M
Pasta spekjes taart
Een heerlijk pasta spekjes taart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Cornelia v Diemen
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
640 kCal energie
24 Gram eiwit
35 Gram vet
57 Gram koolhydraten
24 Gram eiwit
35 Gram vet
57 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta spekjes taart te bereiden
Kook de pipe rigate in een grote pan met ruim kokend water en zout volgens de aanwijzing op verpakking.
Kook de prei de laatste 5 min mee met de pasta .
Giet de pasta en prei af in een vergiet.
Klop in een kom de eieren met de creme frache los.
Voeg twee derde van de peterselie en zout en peper naar smaak toe, pas op met zout ivm de spekjes.
Schep de pasta en de spekreepjes door de eieren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een stuk bak papier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand.
Schep de pasta in de vorm.
Bak de taart in het midden van de oven goudbruin in 20 min.
Maak met een mesje de zijkant van de pasta los van de rand.
Snijd de taart in stukken en serveer met de resterende peterselie.
Kook de prei de laatste 5 min mee met de pasta .
Giet de pasta en prei af in een vergiet.
Klop in een kom de eieren met de creme frache los.
Voeg twee derde van de peterselie en zout en peper naar smaak toe, pas op met zout ivm de spekjes.
Schep de pasta en de spekreepjes door de eieren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg een stuk bak papier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand.
Schep de pasta in de vorm.
Bak de taart in het midden van de oven goudbruin in 20 min.
Maak met een mesje de zijkant van de pasta los van de rand.
Snijd de taart in stukken en serveer met de resterende peterselie.
E.M. van Boven zegt: