Recept
« Terug naar recepten
Pasta Verde con Pollo e Gamberi
PT30M
Pasta Verde con Pollo e Gamberi
Een heerlijk pasta verde con pollo e gamberi recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Jan A.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pasta Verde con Pollo e Gamberi te bereiden
1).De pasta al dente koken in een grote pan met licht gezouten water. Goed roeren om verkleven te voorkomen. Afgieten en weer terug in de grote pan met 1/2 kopje kook-water en een paar eetlepels olijfolie om kleven te voorkomen. Zet apart.
2).De garnalen staan warm en klaar (apart).
3).De kip staat warm en klaar (apart).
4).In een anti-aanbakpan de uien in wat olijfolie aanfruiten tot ze boterzacht zijn, maar nog net niet bruin.
5).Doe er dan de knoflook bij, de lombok en de carciofi (artisjokken) en roer dat goed om.
6).Doe dit bij de pasta en roer goed dooreen.
7).Roer nu de kip goed door het pastamengsel en maak de inhoud van de pan lekker warm. Roer er optioneel nog de gesnipperde zeste van een ingelegde citroen door voor wat fraîcheur.
2).De garnalen staan warm en klaar (apart).
3).De kip staat warm en klaar (apart).
4).In een anti-aanbakpan de uien in wat olijfolie aanfruiten tot ze boterzacht zijn, maar nog net niet bruin.
5).Doe er dan de knoflook bij, de lombok en de carciofi (artisjokken) en roer dat goed om.
6).Doe dit bij de pasta en roer goed dooreen.
7).Roer nu de kip goed door het pastamengsel en maak de inhoud van de pan lekker warm. Roer er optioneel nog de gesnipperde zeste van een ingelegde citroen door voor wat fraîcheur.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: In voorverwarmde diepe borden de pasta verdelen en daaroverheen de garnalen. Eventueel bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.