Recept
« Terug naar recepten
Pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes
PT40M
Pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes
Een heerlijk pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
njamtv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastasalade met tonijn, artisjok en kapperappeltjes te bereiden
Kook de penne al dente in een grote hoeveelheid gezouten water. Giet af en spoel kort onder de kraan.
Snij de tonijn in grote dobbelstenen en korst mooi langs alle kanten in hete olijfolie in een pan met Teflonlaag. Kruid met peper van de molen en zout.
Snij ondertussen de sjalotjes heel fijn. Meng de sjalotjes met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen en zout. Meng er de afgekoelde pasta door.
Verdeel de pasta over diepe, koude pastaborden. Leg de tonijn, olijven, tomaatjes, artisjokken, kapperappeltjes en de blaadjes basilicum over de pasta. Verdeel als laatste de rucola over de pasta. Serveer met krokant gebakken focaccia.
Snij de tonijn in grote dobbelstenen en korst mooi langs alle kanten in hete olijfolie in een pan met Teflonlaag. Kruid met peper van de molen en zout.
Snij ondertussen de sjalotjes heel fijn. Meng de sjalotjes met de wijnazijn en de extra vierge olijfolie en kruid met peper van de molen en zout. Meng er de afgekoelde pasta door.
Verdeel de pasta over diepe, koude pastaborden. Leg de tonijn, olijven, tomaatjes, artisjokken, kapperappeltjes en de blaadjes basilicum over de pasta. Verdeel als laatste de rucola over de pasta. Serveer met krokant gebakken focaccia.