Recept
« Terug naar recepten
Pastei met kip en ei
PT30M
Pastei met kip en ei
Een heerlijk pastei met kip en ei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastei met kip en ei te bereiden
Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en bak ze in een beetje olie. Laat ze afkoelen en snijd ze net als de tomaten, augurken, peper, kool en de eieren in kleine stukjes. Snipper de ui, hak de koriander fijn en meng het met een theelepel zout en 2 eetlepels olie door de andere ingrediënten. Roer alles goed door elkaar. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg daar de helft van het bladerdeeg op. Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van het groentemengsel. Laat rondom een randje vrij. Klop het rauwe ei los en bestrijk de randjes van het bladerdeeg ermee. Druk de randjes goed aan en vouw ze om. Bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei en zet ze 20 minuten op 190 graden in een voorverwarmde oven. Meng de tomatenpuree met 2 eetlepels olijfolie en bak het al roerend in een steelpannetje kort aan. Voeg 1 deciliter water, het sap van de limoen, de uitgeperste knoflook, de suiker, een snufje zout en de fijngehakte munt toe en roer goed door. Laat op een laag vuurtje 5 minuten pruttelen. Snijd de pasteitjes doormidden en druppel er wat saus op.