Recept
« Terug naar recepten
Pastinaak (geroosterd) in een salade
PT45M
Pastinaak (geroosterd) in een salade
Een heerlijk pastinaak (geroosterd) in een salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
KOOKBOEK
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pastinaak (geroosterd) in een salade te bereiden
*Bekleed een bakblik uit de oven met bakpapier. Hierop de pastinaak met 1à 2 eetlepels olie omscheppen en bestrooien met iets zout, veel vers gemalen peper en het venkelzaad. In 30 40 minuten in de oven gaar roosteren en iets bruin.
*Meng in 4 eetlepels extra virgine olijfolie de kappertjes, tomaat, olijf, peterselie, citroenrasp en citroensap tot een salsa.
*Verdeel over 4 diepe borden de krop sla, veldsla en pastinaak.
*Schep daar boven op de salsa.
*Bestrooi met Parmezaanse kaas.
*Meng in 4 eetlepels extra virgine olijfolie de kappertjes, tomaat, olijf, peterselie, citroenrasp en citroensap tot een salsa.
*Verdeel over 4 diepe borden de krop sla, veldsla en pastinaak.
*Schep daar boven op de salsa.
*Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Elly Driesen zegt: