Verdeel de pavlova = meringue = schuimtaart over de borden en schep er wat ijs bij.
We drinken hierbij een witte dessertwijn of een zoete champagne..
Recept
« Terug naar recepten
Pavlova
PT225M
Pavlova
Pavlova is een dessert uit Australie / Nieuw Zeeland dat als basis merengue heeft.
Merengue is een stijfgeklopt eiwit met suiker en andere smaakstoffen,dat vervolgens hard wordt gebakken ineen oven.
Een pavlova wordt afgemaakt met slagroom en vers fruit
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
225 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pavlova te bereiden
1).De kommen, mixerbladen moeten vetvrij zijn en brandschoon. In de eiwitten mag geen spoortje eigeel zitten of stukjes eierschaal.
2).Klop de eiwitten stijf, maar er moeten zachte pieken zijn.
3).Paplepelgewijs de kristalsuiker door de eiwitten wegkloppen
4).Maak een homogeen mengsel van de basterdsuiker en de (tarwe)zetmeel en vouw dat door het stijve eiwit.
5).Werk vervolgens het citroensap door het eiwit-zetmeel-mengsel.
6).Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en vouw het eiwit-mengsel daarop in de vorm van een ronde taart met rechtopstaande rand, welke naar het midden toe afloopt (komvormig dus).
7).Zet dit midden in de voorverwarmde oven en laat dat op z'n minst 1 1/2 uur bakken. Het baksel is klaar als de buitenkant hard is geworden.
8).Laat afkoelen in de uitgezette oven met de ovendeur op en kier.
9).Klop de slagroom stijf met het kokosnoot extract voor de smaak en bedek hiermee de merengue.
10.Schil de kiwi's en snijd ze in dunne schijven,halveer de perziken,aardbeien en schep de passievruchten uit en decoreer hiermee de taart.
Strooi dan over de top de kokosnootrasp.
NOOT:Tijdens het afkoelen is het heel gewoon dat de pavlova scheuren en ingevallen plekken gaat vertonen. Niet erg : vul ze maar op met room.
2).Klop de eiwitten stijf, maar er moeten zachte pieken zijn.
3).Paplepelgewijs de kristalsuiker door de eiwitten wegkloppen
4).Maak een homogeen mengsel van de basterdsuiker en de (tarwe)zetmeel en vouw dat door het stijve eiwit.
5).Werk vervolgens het citroensap door het eiwit-zetmeel-mengsel.
6).Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en vouw het eiwit-mengsel daarop in de vorm van een ronde taart met rechtopstaande rand, welke naar het midden toe afloopt (komvormig dus).
7).Zet dit midden in de voorverwarmde oven en laat dat op z'n minst 1 1/2 uur bakken. Het baksel is klaar als de buitenkant hard is geworden.
8).Laat afkoelen in de uitgezette oven met de ovendeur op en kier.
9).Klop de slagroom stijf met het kokosnoot extract voor de smaak en bedek hiermee de merengue.
10.Schil de kiwi's en snijd ze in dunne schijven,halveer de perziken,aardbeien en schep de passievruchten uit en decoreer hiermee de taart.
Strooi dan over de top de kokosnootrasp.
NOOT:Tijdens het afkoelen is het heel gewoon dat de pavlova scheuren en ingevallen plekken gaat vertonen. Niet erg : vul ze maar op met room.