KookJij

Penang Curry van Rundvlees

Penang Curry is één van vijf Thaise currysauzen (de anderen: rode, groene, gele en Massaman curry)
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penang Curry van Rundvlees te bereiden

  1. CURRY SAUS : Verhit in een grote pan met dikke bodem de rijstolie tot die zindert in de pan.
  2. Voeg de Penang curry pasta toe en roer tot de olie rood is en de curry pasta is opgelost en geurig.
  3. Dan er bij doen de kokosmelk, vis saus, limoensap en suiker en kook dat op tot het borrelt.
  4. Doe in een grote pan 2 liter water met de gember, koriander stelen, teentjes knoflook, peperkorrels, kruidnageltjes, steranijsjes, beide ketjaps en de suiker en breng het geheel aan de kook.
  5. Doe dan het vlees ebij en laat dit vlees in 1 uur garen op een middelmatig hoog vuur.
  6. Dan het vlees uit de pan halen.
  7. Doe dan het vlees in de curry saus en breng aan de kook. Laat het vlees dan ± 5 minuten  in de curry saus opkoken en warm worden.
  8. Dien op met stukken limoen op gestoomde witte rijst.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij jasmijn thee, koud bier of een Australische Riesling.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst