Recept
« Terug naar recepten
Penang Curry van Rundvlees
PT90M
Penang Curry van Rundvlees
Penang Curry is één van vijf Thaise currysauzen (de anderen: rode, groene, gele en Massaman curry)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penang Curry van Rundvlees te bereiden
- CURRY SAUS : Verhit in een grote pan met dikke bodem de rijstolie tot die zindert in de pan.
- Voeg de Penang curry pasta toe en roer tot de olie rood is en de curry pasta is opgelost en geurig.
- Dan er bij doen de kokosmelk, vis saus, limoensap en suiker en kook dat op tot het borrelt.
- Doe in een grote pan 2 liter water met de gember, koriander stelen, teentjes knoflook, peperkorrels, kruidnageltjes, steranijsjes, beide ketjaps en de suiker en breng het geheel aan de kook.
- Doe dan het vlees ebij en laat dit vlees in 1 uur garen op een middelmatig hoog vuur.
- Dan het vlees uit de pan halen.
- Doe dan het vlees in de curry saus en breng aan de kook. Laat het vlees dan ± 5 minuten in de curry saus opkoken en warm worden.
- Dien op met stukken limoen op gestoomde witte rijst.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
We drinken hierbij jasmijn thee, koud bier of een Australische Riesling.