Recept
« Terug naar recepten
Penne alla Arabiata (woeste pasta)
PT17M
Penne alla Arabiata (woeste pasta)
Een heerlijk penne alla arabiata (woeste pasta) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
17 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne alla Arabiata (woeste pasta) te bereiden
Hak de knoflook en de chilipeper fijn. (de pitten van het pepertje mag je ook gebruiken, geeft extra pit aan de saus).
Snijd de tomaten in partjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de look en de chili peper enkele seconden op een niet te hoge stand.
Voeg nu de tomaten erbij en laat het geheel 10 a 12 minuten bakken. Roer nu en dan eens.
Kook ondertussen de pasta(penne rigate)in 10 minuten gaar in ruim zoutwater.
Plet de tomaten nu met een vork en laat nog een 5 tal minuten op een laag vuur stoven totdat de saus wat ingedikt is.
Giet de pasta af en spoel na met koud water. Doe de penne rigate in een diep bord en overgiet met de penne allâ arabiata. Strooi wat parmezaansekaas over alles en eet smakelijk.
Snijd de tomaten in partjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de look en de chili peper enkele seconden op een niet te hoge stand.
Voeg nu de tomaten erbij en laat het geheel 10 a 12 minuten bakken. Roer nu en dan eens.
Kook ondertussen de pasta(penne rigate)in 10 minuten gaar in ruim zoutwater.
Plet de tomaten nu met een vork en laat nog een 5 tal minuten op een laag vuur stoven totdat de saus wat ingedikt is.
Giet de pasta af en spoel na met koud water. Doe de penne rigate in een diep bord en overgiet met de penne allâ arabiata. Strooi wat parmezaansekaas over alles en eet smakelijk.
Ralph zegt: