Recept
« Terug naar recepten
Penne gorgonzola e bricciolino
PT20M
Penne gorgonzola e bricciolino
Een heerlijk penne gorgonzola e bricciolino recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Matthijs scaf
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne gorgonzola e bricciolino te bereiden
Rasp 100 gram overjarige brokkelkaas
Hak wat knoflook fijn of snij wat knoflook in dunne plakjes.
verwarm in een pannetje met dikke bodem ongeveer 25 gram olie of boter, maar dit mag zeker niet heet zijn.
doe knoflook erbij en laat dit zachtjes bruisen, totdat het zacht ruikt, en de rouwheid eraf is (ongeveer 2 minuten)
De knoflook mag hierbij niet of nauwelijks verkleuren, voeg een lepel meel toe en meng dit met de olie.
Voeg al roerende geleidelijk een glas witte wijn toe (liever niet te zuur)en laat dit mengsel even zachtjes koken tot het op een dunne witte saus of een dik gebonden soepje lijkt.
Doe er een pakje slagroom bij. en wat VERSgemalen WITTE peper en eventueel wat nootmuskaat. Laat dit even pruttelen tot het op een dunne bechamelsaus lijkt
Doe nu de pasta in het kokende gezouten water en doe de gorgonzola in stukken (smelt erg makkelijk,) en de geraspte kaas bij de saus en roer dit tot de kaas gesmolten is. Houdt dit even warm (op warmhoudplaatje o.i.d).
Giet de pasta af als ze goed is, en meng dit goed met de saus.
Opdienen met wat geraspte parmesaan of wat van de brokkelkaas over het bord
Hak wat knoflook fijn of snij wat knoflook in dunne plakjes.
verwarm in een pannetje met dikke bodem ongeveer 25 gram olie of boter, maar dit mag zeker niet heet zijn.
doe knoflook erbij en laat dit zachtjes bruisen, totdat het zacht ruikt, en de rouwheid eraf is (ongeveer 2 minuten)
De knoflook mag hierbij niet of nauwelijks verkleuren, voeg een lepel meel toe en meng dit met de olie.
Voeg al roerende geleidelijk een glas witte wijn toe (liever niet te zuur)en laat dit mengsel even zachtjes koken tot het op een dunne witte saus of een dik gebonden soepje lijkt.
Doe er een pakje slagroom bij. en wat VERSgemalen WITTE peper en eventueel wat nootmuskaat. Laat dit even pruttelen tot het op een dunne bechamelsaus lijkt
Doe nu de pasta in het kokende gezouten water en doe de gorgonzola in stukken (smelt erg makkelijk,) en de geraspte kaas bij de saus en roer dit tot de kaas gesmolten is. Houdt dit even warm (op warmhoudplaatje o.i.d).
Giet de pasta af als ze goed is, en meng dit goed met de saus.
Opdienen met wat geraspte parmesaan of wat van de brokkelkaas over het bord
fem zegt:
grtjs fem