Recept
« Terug naar recepten
Penne in auberginerolletjes
PT75M
Penne in auberginerolletjes
Een heerlijk penne in auberginerolletjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Penne in auberginerolletjes te bereiden
1. Kook de penne al dente in 4 liter gezouten water. Giet af en laat wat afkoelen.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Doe er de knoflook, de peterselie en de tomaten bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Pelt de tomaten en stoof nog 10 minuten.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de mozzarrella in dobbelsteentjes en hou apart.
4. Snij de aubergines overlangs in dunne plakken. Bak ze lichtjes goudbruin in 3 eetlepels olijfolie.
5. Vermeng de pasta met de parmezaan, 2/3 van de tomatensaus en 2/3 van de mozzarella.
6. Leg de aubergineplakken op het werkvlak, verdeel er de pasta over en rol op. Schik de rolletjes rechtop in een ovenschaal. Doe er de rest van de tomatensaus en de mozzarella bij. Zet 20 minuten in de oven.
2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan. Doe er de knoflook, de peterselie en de tomaten bij. Kruid met peper en zout. Laat 20 minuten zachtjes sudderen. Pelt de tomaten en stoof nog 10 minuten.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de mozzarrella in dobbelsteentjes en hou apart.
4. Snij de aubergines overlangs in dunne plakken. Bak ze lichtjes goudbruin in 3 eetlepels olijfolie.
5. Vermeng de pasta met de parmezaan, 2/3 van de tomatensaus en 2/3 van de mozzarella.
6. Leg de aubergineplakken op het werkvlak, verdeel er de pasta over en rol op. Schik de rolletjes rechtop in een ovenschaal. Doe er de rest van de tomatensaus en de mozzarella bij. Zet 20 minuten in de oven.