Recept
« Terug naar recepten
Penne met amandelpesto
PT22M
Penne met amandelpesto
Een heerlijk penne met amandelpesto recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
22 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Hoofdgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven: pasta à volonté
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne met amandelpesto te bereiden
1. Kook de penne al dente in 4 liter gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
2. Week de kappertjes een halfuurtje in lauw water. Laat ze uitlekken. Doe ze samen met de pijnboompitten, het basilicum, de amandelen, de parmezaan en de knoflook in de blender en mix tot een dikke puree. Voeg de olijfolie toe en mix opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.
3. Vermeng de pasta met de amandelpesto en de rucola.
2. Week de kappertjes een halfuurtje in lauw water. Laat ze uitlekken. Doe ze samen met de pijnboompitten, het basilicum, de amandelen, de parmezaan en de knoflook in de blender en mix tot een dikke puree. Voeg de olijfolie toe en mix opnieuw. Breng op smaak met peper en zout.
3. Vermeng de pasta met de amandelpesto en de rucola.