Recept
« Terug naar recepten
Penne met kaas en eekhoorntjesbrood
PT35M
Penne met kaas en eekhoorntjesbrood
Een heerlijk penne met kaas en eekhoorntjesbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Penne met kaas en eekhoorntjesbrood te bereiden
1. Laat de gedroogde paddestoelen weken in water. Verwarm in een pannetje 15g boter en 1 eetlepel olijfolie. Strooi er de bloem bij en roer goed glad. Leng aan met de melk en 2dl weekvocht van de paddestoelen. Roer glad en blijf roeren tot de saus bindt. Kruid ze naar smaak bij. Laat nog een paar minuten sudderen tegen de kook aan.
2. Pel en snipper de sjalotjes. Snij de geweekte paddestoelen in stukjes. Vermeng de sjalotjes, paddestoelen en afgeriste tijm met 1 eetlepel olijfolie. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de groenten en de bechamelsaus.
3. Schep de helft van de penne in een ovenschaal. Strooi er de mozzarella bij. Dek af met de rest van de penne. Strooi daar bovenop de gemalen parmezaan en de rest van de botervlokjes. Zet 15 minuten in de oven op 180°C.
2. Pel en snipper de sjalotjes. Snij de geweekte paddestoelen in stukjes. Vermeng de sjalotjes, paddestoelen en afgeriste tijm met 1 eetlepel olijfolie. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af en vermeng met de groenten en de bechamelsaus.
3. Schep de helft van de penne in een ovenschaal. Strooi er de mozzarella bij. Dek af met de rest van de penne. Strooi daar bovenop de gemalen parmezaan en de rest van de botervlokjes. Zet 15 minuten in de oven op 180°C.