Recept
« Terug naar recepten
Penne met kalkoenragù in tomatensaus
PT40M
Penne met kalkoenragù in tomatensaus
Een heerlijk penne met kalkoenragù in tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
http://www.bloggen.be/macuisine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Penne met kalkoenragù in tomatensaus te bereiden
Snijd de kippenborstfilets in blokjes van 1 cm. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 20 gr boter in een zware ondiepe pan en bak hierin zachtjes de fijngesipperde knoflook en de laurierbladeren. Voeg de blokjes kip toe en bak het op een hoog vuur gaar. Voeg de rode porto en de kippenbouillon toe en laat enkele minuten evaporeren. Voeg de gepureerde gepelde tomaten in blik toe, alsook de kruiden, behalve de gedroogde peterselie. Laat 30 minuten pruttelen of halfhoog vuur met een deksel op de ketel.
Verhit 2 eetlepels en 20 gr boter in een koekepan en bak de fijngesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika aan gedurende 10 minuten. Voeg de gebakken paprika/ui en de gedroogde peterselie bij de tomatensaus en roer alles goed om. Laat nog een vijftal minuten doorpruttelen.
Serveren:
Kook de penne rigate al dente volgens de instructie's van de verpakking en giet alles in een zeef en spoel na met koud water. Doe de pasta in een diepe kom en voeg een deel van de saus toe en meng alles goed om en verdeel over zes borden. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en garneer het bord eventueel met gedroogde of verse peterselie of basilicum. Dien direct op.
Verhit 2 eetlepels en 20 gr boter in een koekepan en bak de fijngesnipperde ui en de in blokjes gesneden paprika aan gedurende 10 minuten. Voeg de gebakken paprika/ui en de gedroogde peterselie bij de tomatensaus en roer alles goed om. Laat nog een vijftal minuten doorpruttelen.
Serveren:
Kook de penne rigate al dente volgens de instructie's van de verpakking en giet alles in een zeef en spoel na met koud water. Doe de pasta in een diepe kom en voeg een deel van de saus toe en meng alles goed om en verdeel over zes borden. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en garneer het bord eventueel met gedroogde of verse peterselie of basilicum. Dien direct op.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
devos zegt:
liefs my;)