Recept
« Terug naar recepten
Penne met maïs en tonijn
PT30M
Penne met maïs en tonijn
Een heerlijk penne met maïs en tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Penne met maïs en tonijn te bereiden
1. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
2. Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Spoel de selder en snij hem in boogjes. Laat de tonijn en de maïs uitlekken. Klop de eieren los met de room en de zure room.
3. Stoof de ui, knoflook en selder even in wat olie. Blus met de wijn en laat even inkoken. Verbrokkel de tonijn en schep hem met de maïs en de tomaten door de wijnsaus.
4. Schep de penne door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnpasta over 4 indivduele ovenschaaltjes. Schenk er de eierroom over en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
2. Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Spoel de selder en snij hem in boogjes. Laat de tonijn en de maïs uitlekken. Klop de eieren los met de room en de zure room.
3. Stoof de ui, knoflook en selder even in wat olie. Blus met de wijn en laat even inkoken. Verbrokkel de tonijn en schep hem met de maïs en de tomaten door de wijnsaus.
4. Schep de penne door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnpasta over 4 indivduele ovenschaaltjes. Schenk er de eierroom over en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.