KookJij

Penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten

Een heerlijk penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2-4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Overlevering van mijn dochter Saskia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten te bereiden

VERBETERD RECEPT
Vooraleerst roostert men In een wok voorzichtig de pijnboompitten tot ze enigszins bruin zijn. Daarna laat men de olijfolie uit het RIO mareblikje uitdruppelen en eventueel nog wat uit het pesto-potje. Zaak is om zo weinig mogelijk olijfolie te gebruiken. Dat komt de smaak ten goede en voorkomt bovendien dat het gerecht niet al te machtig wordt juist door een teveel aan olie. Hierin fruit men een courgette, liefst een lichtgroene ook wel witte courgette genoemd, deze zijn nl. milder van smaak en zijn verkrijgbaar bij een Turkse winkel. Vervolgens voegt men de tonijn en de groene pesto toe. De smaak van het gerecht wordt verder opgehaald en frisser door het toedienen van sap van een hele citroen en door op het laatst nog genoemd blikje RIO mare per Pasta Puttanesca door het gerecht te mengen. Oppassen dat het gerecht niet 'dood' gekookt wordt. De penne kookt men apart volgens de aangegeven tijd. Men dient het gerecht op met vers geraspte Parmesaanse kaas. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst