Recept
« Terug naar recepten
Penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten
PT15M
Penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten
Een heerlijk penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Penne met tonijn, courgette, basilicumpesto en pijnboompitten te bereiden
VERBETERD RECEPT
Vooraleerst roostert men In een wok voorzichtig de pijnboompitten tot ze enigszins bruin zijn. Daarna laat men de olijfolie uit het RIO mareblikje uitdruppelen en eventueel nog wat uit het pesto-potje. Zaak is om zo weinig mogelijk olijfolie te gebruiken. Dat komt de smaak ten goede en voorkomt bovendien dat het gerecht niet al te machtig wordt juist door een teveel aan olie. Hierin fruit men een courgette, liefst een lichtgroene ook wel witte courgette genoemd, deze zijn nl. milder van smaak en zijn verkrijgbaar bij een Turkse winkel. Vervolgens voegt men de tonijn en de groene pesto toe. De smaak van het gerecht wordt verder opgehaald en frisser door het toedienen van sap van een hele citroen en door op het laatst nog genoemd blikje RIO mare per Pasta Puttanesca door het gerecht te mengen. Oppassen dat het gerecht niet 'dood' gekookt wordt. De penne kookt men apart volgens de aangegeven tijd. Men dient het gerecht op met vers geraspte Parmesaanse kaas. Eet smakelijk!
Vooraleerst roostert men In een wok voorzichtig de pijnboompitten tot ze enigszins bruin zijn. Daarna laat men de olijfolie uit het RIO mareblikje uitdruppelen en eventueel nog wat uit het pesto-potje. Zaak is om zo weinig mogelijk olijfolie te gebruiken. Dat komt de smaak ten goede en voorkomt bovendien dat het gerecht niet al te machtig wordt juist door een teveel aan olie. Hierin fruit men een courgette, liefst een lichtgroene ook wel witte courgette genoemd, deze zijn nl. milder van smaak en zijn verkrijgbaar bij een Turkse winkel. Vervolgens voegt men de tonijn en de groene pesto toe. De smaak van het gerecht wordt verder opgehaald en frisser door het toedienen van sap van een hele citroen en door op het laatst nog genoemd blikje RIO mare per Pasta Puttanesca door het gerecht te mengen. Oppassen dat het gerecht niet 'dood' gekookt wordt. De penne kookt men apart volgens de aangegeven tijd. Men dient het gerecht op met vers geraspte Parmesaanse kaas. Eet smakelijk!