Recept
« Terug naar recepten
Peperbonbon
PT130M
Peperbonbon
Een heerlijk peperbonbon recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yva Lookes
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.edsreceptensite.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peperbonbon te bereiden
Kook het water met 100 gram suiker.
Snijd de peper in dunne slierten.
Blancheer de pepers 2 minuten in het kokende suikerwater.
Leg de peper dan in de rest van de suiker.
Gooi het suikerwater niet weg, maar laat het op het vuur staan.
Pers de limoen uit.
Voeg het sap bij het suikerwater.
Laat het suikerwater inkoken tot een siroop.
Smelt 200 gram chocolade au bain marie.
Voeg de crème fraîche en twee eetlepels van de siroop toe.
Giet dit mengsel op een plaat: 3cm hoog, bedekt met bakpapier.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Zodra het goed gestold en afgekoeld is: snijd het mengsel in blokjes.
Smelt de rest van de chocolade au bain marie.
Doop de blokjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade.
Leg er èèn of twee gesuikerde peperslierten op.
Leg de bonbons op een plaat, bedekt met bakpapier, en laat het afkoelen in de koelkast.
Snijd de peper in dunne slierten.
Blancheer de pepers 2 minuten in het kokende suikerwater.
Leg de peper dan in de rest van de suiker.
Gooi het suikerwater niet weg, maar laat het op het vuur staan.
Pers de limoen uit.
Voeg het sap bij het suikerwater.
Laat het suikerwater inkoken tot een siroop.
Smelt 200 gram chocolade au bain marie.
Voeg de crème fraîche en twee eetlepels van de siroop toe.
Giet dit mengsel op een plaat: 3cm hoog, bedekt met bakpapier.
Laat het afkoelen in de koelkast.
Zodra het goed gestold en afgekoeld is: snijd het mengsel in blokjes.
Smelt de rest van de chocolade au bain marie.
Doop de blokjes met behulp van een vork in de gesmolten chocolade.
Leg er èèn of twee gesuikerde peperslierten op.
Leg de bonbons op een plaat, bedekt met bakpapier, en laat het afkoelen in de koelkast.