Recept
« Terug naar recepten
Peperkoekstraat
PT45M
Peperkoekstraat
Een heerlijk peperkoekstraat recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peperkoekstraat te bereiden
Snij 9 dunne plakjes (ca. 1 ½ cm) van de oude wijvenkoek. Snij 3 plakjes schuin door zodat er 6 driehoekjes ontstaan. Snijd de rest van de koek in 3 blokken. Roer de basterdsuiker door de monchou. Dit mengsel dient als plakmiddel. Plak 2 plakjes koek schuin op een blok koek zodat het een dak vorm. Maak de voor en achterkant dicht met 2 driehoekjes koek. Besmeer het dak met plakmiddel. Halveer ca. 12 pepernoten en bekleed het dak ermee. Steek een wafelrolletje als schoorsteen uit het dak. Snij uit het kokosbrood het deurtje en plak het op het huisje vast. Plak een rozijn op de deur als deurknop. Teken raampjes van plakmiddel en omlijst ze met hagelslag.