Recept
« Terug naar recepten
Peren Belle Hélène
PT35M
Peren Belle Hélène
Een heerlijk peren belle hélène recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
lekker van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren Belle Hélène te bereiden
Doe het water en de witte wijn in een kookpan.
Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe die met de stok bij het vocht.
Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe. Breng aan de kook.
Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Kook de peren rustig gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.
Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de suiker bij. Breek de chocolade er in en laat rustig smelten.
Laat de peertjes uitlekken. Serveer met de saus en de amandelen.
Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom bij.
Snijd de vanillestok overlangs door en schraap er de zaadjes uit. Doe die met de stok bij het vocht.
Voeg de suiker en citroensap naar smaak toe. Breng aan de kook.
Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder het klokhuis. Kook de peren rustig gaar in het kookvocht en laat ze er ook in afkoelen om de smaak van de vanille extra te laten doordringen.
Doe voor de saus het water in een steelpan en doe er de suiker bij. Breek de chocolade er in en laat rustig smelten.
Laat de peertjes uitlekken. Serveer met de saus en de amandelen.
Geef er naar wens ijsroom en wat slagroom bij.
derbyke zegt: