Recept
« Terug naar recepten
Peren in rode wijn
PT45M
Peren in rode wijn
Een heerlijk peren in rode wijn recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren in rode wijn te bereiden
Meng de maizena met 2 el wijn en zet apart.
Verwarm de rest van de rode wijn in een steelpan, samen met de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en de schil van de sinaasappel en de citroen.
Laat enkele minuten zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost.
Schil de peren, maar verwijder de stelen niet,.
Leg de hele peren in de steelpan met de wijn, dek de pan af en laat de peren in vijfentwintig minuten heel zacht worden.
Keer de peren regelmatig.
Leg iedere peer in een diep bord.
Zeef de wijn en doe hem opnieuw in de steelpan.
Roer het maizenamengsel door en voeg het aan de wijn toe.
Laat zachtjes sudderen en roer af en toe door tot de saus dikker wordt.
Giet ze dan over de peren en laat afkoelen.
Serveer met room of créme fraiche.
Verwarm de rest van de rode wijn in een steelpan, samen met de suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en de schil van de sinaasappel en de citroen.
Laat enkele minuten zachtjes sudderen tot de suiker is opgelost.
Schil de peren, maar verwijder de stelen niet,.
Leg de hele peren in de steelpan met de wijn, dek de pan af en laat de peren in vijfentwintig minuten heel zacht worden.
Keer de peren regelmatig.
Leg iedere peer in een diep bord.
Zeef de wijn en doe hem opnieuw in de steelpan.
Roer het maizenamengsel door en voeg het aan de wijn toe.
Laat zachtjes sudderen en roer af en toe door tot de saus dikker wordt.
Giet ze dan over de peren en laat afkoelen.
Serveer met room of créme fraiche.
bertal zegt:
Dat is het ook, succes met het maken ervan:);)
m.v.g. Bert Allers