Recept
« Terug naar recepten
Peren met chocoladesaus
PT30M
Peren met chocoladesaus
Een heerlijk peren met chocoladesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
www.cotedor.be
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren met chocoladesaus te bereiden
Schil de peren en laat ze 20 minuten pocheren in de wijn, samen met de suiker en de smaakmakers. Laat de peren afkoelen in hun kookvocht. Smelt de chocolade in een warmwaterbad samen met 2 el kookvocht van de peren en 20 gram boter en giet de warme saus over de peren. Dien meteen op.
Mijn kookverhaal (Sofie Vermaut)
Best gebruik je hiervoor pure chocolade, net als bij zowat alle chocolade nagerechten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
svermaut zegt:
lekkerbekske zegt:
De Latijnse naam van steranijs is Illicium verum en probeerde op die manier de Engelse naam te vinden,maar niets dat ik hier in Canada kan vinden.Is er iets anders,waarmee steranijs vervangen kan worden?
In het Engels is het star anise. Vast wel in Canada te krijgen.
lekkerbekske zegt: