Recept
« Terug naar recepten
Peren met honing en pistaches
PT30M
Peren met honing en pistaches
Een heerlijk peren met honing en pistaches recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peren met honing en pistaches te bereiden
1. Schil de peren maar laat het steeltje eraan. Halveer ze en verwijder klokhuis en pitten. Breng 3dl water aan de kook met het citroensap, de honing en het gespleten vanillestokje.
2. Leg de peren op hun snijkant naast elkaar in een ondiepe, grote pan. Lepel er het citroen-honingwater bij. Dek af en laat 5 minuten zacht sudderen tegen de kook aan, of tot de peren zacht zijn zonder uiteen te vallen. Lepel er af en toe wat siroop over als ze niet helemaal met vloeistof bedekt zijn.
3. Laat ze afkoelen in het stroopje. Neem het vanillestokje weg en schraap er het merg uit. Strooi het vanillemerg weer bij de peren.
4. Blancheer de citroenschilletjes 5 minuten. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan, goed uitlekken en afkoelen.
5. Hak de pistaches grof. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Verdeel de peren over kommetjes of diepe borden. Stooi er de pistaches bij. Werk af met een flinke toef slagroom.
Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.
2. Leg de peren op hun snijkant naast elkaar in een ondiepe, grote pan. Lepel er het citroen-honingwater bij. Dek af en laat 5 minuten zacht sudderen tegen de kook aan, of tot de peren zacht zijn zonder uiteen te vallen. Lepel er af en toe wat siroop over als ze niet helemaal met vloeistof bedekt zijn.
3. Laat ze afkoelen in het stroopje. Neem het vanillestokje weg en schraap er het merg uit. Strooi het vanillemerg weer bij de peren.
4. Blancheer de citroenschilletjes 5 minuten. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan, goed uitlekken en afkoelen.
5. Hak de pistaches grof. Klop de room stijf met de vanillesuiker. Verdeel de peren over kommetjes of diepe borden. Stooi er de pistaches bij. Werk af met een flinke toef slagroom.
Serveer lichtjes gekoeld maar niet ijskoud.