KookJij

Perenbeignets met lavandelsuiker

Een heerlijk perenbeignets met lavandelsuiker recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perenbeignets met lavandelsuiker te bereiden

Vermeng in een bokaal de suiker met de gedroogde lavendelbloempjes. Sluit goed af en laat minstens een nacht staan.
Zeef de bloem met een snuifje zout. Maak in het midden een kuiltje. Splits het ei en doe de dooiers in het kuiltje. Voeg er de olie en 1 eetlp. lavendelsuiker aan toe. Vermeng met een klopper.
Schenk er in een straaltje de melk bij en klop tot een dik vloeibaar en glad beslag. Dek af en laat 1 uur rusten.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout. Spatel het luchtig door het beslag. Doe er de perenalcohol bij.
Spoel en droog de peren. Verwijder het klokhuis. Snij ze partjes. Dompel ze in het beslag. Bak ze goudbruin in frituurolie van 175°C.
Laat de beignets uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de rest van de lavendelsuiker.
Serveer ze goed heet.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst