Recept
« Terug naar recepten
Perensorbet 2
PT45M
Perensorbet 2
Een heerlijk perensorbet 2 recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perensorbet 2 te bereiden
Verwarm het water samen met het in de lengte opengesneden vanillestokje, totdat de suiker is opgelost en voeg
het perenpocheervocht toe en verhit het geheel.
Verwijder het vanillestokje en laat de massa afkoelen.
Draai kort voor gebruik in sorbetiere ijs.
Portioneer het perensorbetijs
Plaats de porties in de tuille en zet deze op een voorgekoeld bord.
Schep de sabayon naast de tuille en bestrooi deze met een beetje kaneel.
Zet de in filodeeg gefrituurde stoofpeer ernaast en garneer met de mintblaadjes die tevoren met poedersuiker zijn bestrooid.
het perenpocheervocht toe en verhit het geheel.
Verwijder het vanillestokje en laat de massa afkoelen.
Draai kort voor gebruik in sorbetiere ijs.
Portioneer het perensorbetijs
Plaats de porties in de tuille en zet deze op een voorgekoeld bord.
Schep de sabayon naast de tuille en bestrooi deze met een beetje kaneel.
Zet de in filodeeg gefrituurde stoofpeer ernaast en garneer met de mintblaadjes die tevoren met poedersuiker zijn bestrooid.