Recept
« Terug naar recepten
Perenstrudel met hazelnoten en kaneel
PT75M
Perenstrudel met hazelnoten en kaneel
Een heerlijk perenstrudel met hazelnoten en kaneel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
kitty
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perenstrudel met hazelnoten en kaneel te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de peren en snijd ze in dunne partjes. Hak de hazelnoten grof. Citroen uitpersen en raspen. Verkruimel het brood.
Bereiding:
Meng de peer met de krenten, noten, citroenrasp en -sap, kaneel en suiker. Verhit 25 gr boter en bak de broodkruimels in +/- 4 min. op een laag vuur goudbruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan en neem van het vuur.
Leg een schone theedoek neer, bestuif dun met bloem en leg daarop 3 vellen filodeeg naast elkaar. Laat ze telkens 3 cm overlappen. Totaaloppervlakte ca. 30x50 cm. Bestrijk dun met boter en leg er weer 3 vellen op. Bestrijk weer met boter. Strooi het broodkruim erover, maar laat aan de randen ca. 3 cm vrij. Leg de vulling in de breedte onderaan het deeg neer en houd aan de zijkanten wat ruimte over. Klap de zijkanten iets over de vulling. Rol de strudel met behulp van de theedoek op, maar let op dat je `m er niet in rolt.
Leg de strudel op een ingevette bakplaat, bestrijk de strudel met boter en bak hem midden in de oven in +/- 40 min. goudbruin en gaar. Draai het laatste kwartier de oven op 175°C.
Bestrooi met poedersuiker en geef er een bolletje vanilleijs bij.
Bereiding:
Meng de peer met de krenten, noten, citroenrasp en -sap, kaneel en suiker. Verhit 25 gr boter en bak de broodkruimels in +/- 4 min. op een laag vuur goudbruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan en neem van het vuur.
Leg een schone theedoek neer, bestuif dun met bloem en leg daarop 3 vellen filodeeg naast elkaar. Laat ze telkens 3 cm overlappen. Totaaloppervlakte ca. 30x50 cm. Bestrijk dun met boter en leg er weer 3 vellen op. Bestrijk weer met boter. Strooi het broodkruim erover, maar laat aan de randen ca. 3 cm vrij. Leg de vulling in de breedte onderaan het deeg neer en houd aan de zijkanten wat ruimte over. Klap de zijkanten iets over de vulling. Rol de strudel met behulp van de theedoek op, maar let op dat je `m er niet in rolt.
Leg de strudel op een ingevette bakplaat, bestrijk de strudel met boter en bak hem midden in de oven in +/- 40 min. goudbruin en gaar. Draai het laatste kwartier de oven op 175°C.
Bestrooi met poedersuiker en geef er een bolletje vanilleijs bij.