Recept
« Terug naar recepten
Perentaart met amandelen
PT20M
Perentaart met amandelen
Een heerlijk perentaart met amandelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perentaart met amandelen te bereiden
Kneed 150 gr volkorenmeel, 24 gr zoetstof, 100 gr boter in stukjes en 8 el koud water tot een glad deeg. Zet het deeg 30 min afgedekt koud weg. Vet de bodem van een taartvorm of springvorm in met boter. Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in plakjes en besprenkel deze met citroensap. Strooi wat bloem uit over het werkvlak en rol hierop het deeg rond uit. Leg het deeg in de vorm en druk de rand aan. Prik met een vork enkele gaatjes in het deeg. Leg de peren op het deeg. Bak de taart 30 min in een voorverwarmde oven van 200 graden. Hak de amandelen klein. Bestrijk de taart met de abrikozenjam en strooi de amandelen erover. Bak de taart nog 10 min verder en laat hem afkoelen. Strooi tot slot 3 gr suiker over de taart.
rangvi zegt: