KookJij

Kabeljauwhaasje met beurre blanc klassiek met subtiele lichte smaak

Beurré blanc is een klassieke saus uit Frankrijk. De saus wordt gemaakt op basis van roomboter, witte wijn en wijnazijn. Een heerlijke combinatie met een lekker stukje vis.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwhaasje met beurre blanc klassiek met subtiele lichte smaak te bereiden

  1. Doe de sjalotsnippers samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Schenk de wijn door een zeef en doe de wijn terug in de pan.
  2. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde het grootstedeel van de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus.
  3. Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.
  4. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper en zout. Bestrooi de kabeljauw met wat bloem. Bak de vis aan beide zijden bruin op middelhoog vuur (plm. 6 - 8 minuten)
  5. Klop het citroensap door de wijnsaus.
  6. Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk vis. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie.
  7. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Je kunt de saus zonder het citroensap een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm de saus dan al kloppend met een garde terwijl je de vis bakt. Voeg daarna pas het citroensap toe aan de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst