Recept
« Terug naar recepten
Perzikjam met jenever
PT30M
Perzikjam met jenever
Een heerlijk perzikjam met jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
inmaken voor later
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Perzikjam met jenever te bereiden
Citroen uitpersen (3 eetlepels sap). Perziken in kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren, pit verwijderen en in kleine stukjes snijden. In braadpan perziken en geleisuiker goed door elkaar roeren. Citroensap erdoor roeren. Mengsel op heel zacht vuur al roerend aan de kook brengen. Dan borrelend 4 minuten laten doorkoken. Pan van het vuur nemen, jenever erdoor roeren. Dan de potjes tot aan de rand toe vullen en meteen afsluiten. Potjes omgekeerd laten afkoelen.