Recept
« Terug naar recepten
Pesto-Pastasaus
PT20M
Pesto-Pastasaus
Een heerlijk pesto-pastasaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wina van Dijk
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pesto-Pastasaus te bereiden
Verhit de olie in een koekenpan en bak de sjalot en het knoflookteentje 3 minuten op een zacht vuurtje, zonder ze te laten kleuren. Voeg de ansjovisfilets en chili-pepertjes toe en bak alles, onder regelmatig roeren, nog 3 minuten op een zacht vuur.
Doe de inhoud van de koekenpan met de Mascarpone, Sambucca, Vermouth, Pesto en geraspte Pecorino in een saus-, of kookpan en warm alles, onder regelmatig roeren, door tot een mooie saus. Roer er de pijnboompitten en 3-4 van de basilicumblaadjes door en serveer de saus met een pasta naar keuze. Strooi er bij het serveren de rest van de basilicumblaadjes over.
Doe de inhoud van de koekenpan met de Mascarpone, Sambucca, Vermouth, Pesto en geraspte Pecorino in een saus-, of kookpan en warm alles, onder regelmatig roeren, door tot een mooie saus. Roer er de pijnboompitten en 3-4 van de basilicumblaadjes door en serveer de saus met een pasta naar keuze. Strooi er bij het serveren de rest van de basilicumblaadjes over.
Mijn kookverhaal (Wina van Dijk)
Gewoon een lekker eigen recept.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wina zegt:
Ik lees net pas de reacties, vandaar een ietwat late reactie. Ik zou kiezen voor een halve verse peper, zonder zaadjes en heel fijn gesnipperd.
Ik heb hier zelf gekozen voor de gedroogde variant, omdat die toch een heel eigen smaak hebben.
groet
Wina
Wina zegt:
Groet