Daar ik de kleur van de peultjes wat saai vond, heb ik er geprakt ei bijgedaan. En omdat er op het aanrecht een satéstok lag........
In plaats van lombok kun je wat sambal door het uimengsel roeren.
Recept
« Terug naar recepten
Peultjes met gember en ei
PT8M
Peultjes met gember en ei
Een heerlijk peultjes met gember en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
8 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
voor zover ik weet is dit een eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Peultjes met gember en ei te bereiden
Het ei met een vork prakken en wat zout en peper erdoor roeren. Tot gebruik wegzetten.
De olie verhitten en de uistukjes hierin even fruiten, dan knoflook en gemberstukjes ( en lombok) toevoegen en ook even meefruiten.
Voeg de peultjes toe en wok die 2 a 3 minuten, goed roerend zodat ze in aanraking komen met het uimengsel. Zout en peper (en bonenkruid) naar smaak toevoegen.
Als je de peultjes liever zachter hebt, dan langer wokken.
Doe de peultjes in een schaal en bestrooi ze met geprakt ei en bosuiringetjes.
Wil je de schotel verder versieren dan het extra ei doormidden snijden. Aan de satéstok 2 peultjes rijgen, dan de 2 eihelften en dan weer 2 peultjes.
Leg de stok over de schaal.
De olie verhitten en de uistukjes hierin even fruiten, dan knoflook en gemberstukjes ( en lombok) toevoegen en ook even meefruiten.
Voeg de peultjes toe en wok die 2 a 3 minuten, goed roerend zodat ze in aanraking komen met het uimengsel. Zout en peper (en bonenkruid) naar smaak toevoegen.
Als je de peultjes liever zachter hebt, dan langer wokken.
Doe de peultjes in een schaal en bestrooi ze met geprakt ei en bosuiringetjes.
Wil je de schotel verder versieren dan het extra ei doormidden snijden. Aan de satéstok 2 peultjes rijgen, dan de 2 eihelften en dan weer 2 peultjes.
Leg de stok over de schaal.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
gea zegt:
flavia zegt: