KookJij

Peultjes met gember en ei

Een heerlijk peultjes met gember en ei recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 8 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: voor zover ik weet is dit een eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peultjes met gember en ei te bereiden

Het ei met een vork prakken en wat zout en peper erdoor roeren. Tot gebruik wegzetten.
De olie verhitten en de uistukjes hierin even fruiten, dan knoflook en gemberstukjes ( en lombok) toevoegen en ook even meefruiten.
Voeg de peultjes toe en wok die 2 a 3 minuten, goed roerend zodat ze in aanraking komen met het uimengsel. Zout en peper (en bonenkruid) naar smaak toevoegen.
Als je de peultjes liever zachter hebt, dan langer wokken.
Doe de peultjes in een schaal en bestrooi ze met geprakt ei en bosuiringetjes.
Wil je de schotel verder versieren dan het extra ei doormidden snijden. Aan de satéstok 2 peultjes rijgen, dan de 2 eihelften en dan weer 2 peultjes.
Leg de stok over de schaal.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Daar ik de kleur van de peultjes wat saai vond, heb ik er geprakt ei bijgedaan. En omdat er op het aanrecht een satéstok lag........
In plaats van lombok kun je wat sambal door het uimengsel roeren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Juist, altijd in huis.:p:p
gea

gea zegt:
Klinkt errug...lekker!! Ik neem aan dat je een bolletje (stem)gember uit een potje bedoelt?:p:p:p