Recept
« Terug naar recepten
Pfeffernüsse- Pepernoten
PT60M
Pfeffernüsse- Pepernoten
Een heerlijk pfeffernüsse- pepernoten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
?? personen
Categorieën:
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
In de Duitse keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pfeffernüsse- Pepernoten te bereiden
De over tot 210°C° verwarmen.
Vet twee flinke bakblikken licht met boter in.
Meng in een kom bloem, bakpoeder, kruidnagelpoeder, piment en kaneel en zet deze weg.
Breng in een flinke diepe steelpan de honing en suiker op een matig vuur aan de kook en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Klop het mengsel van bloem en kruiden er in ongeveer 4 gedeelten door. Als het beslag glad is, er met behulp van een theelepel kleine hoopjes van vormen op het bakblik, met ongeveer 2 1/2 cm. tussenruimte. In het midden van de oven ongeveer een kwartier laten bakken tot de pepernoten stevig aanvoelen en lichtbruin van kleur zijn. Leg ze op een cakerooster om af te koelen en maak het beslag op deze manier op, waarbij iedere keer het bakblik nog wat ingevet moet worden.
Vet twee flinke bakblikken licht met boter in.
Meng in een kom bloem, bakpoeder, kruidnagelpoeder, piment en kaneel en zet deze weg.
Breng in een flinke diepe steelpan de honing en suiker op een matig vuur aan de kook en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Klop het mengsel van bloem en kruiden er in ongeveer 4 gedeelten door. Als het beslag glad is, er met behulp van een theelepel kleine hoopjes van vormen op het bakblik, met ongeveer 2 1/2 cm. tussenruimte. In het midden van de oven ongeveer een kwartier laten bakken tot de pepernoten stevig aanvoelen en lichtbruin van kleur zijn. Leg ze op een cakerooster om af te koelen en maak het beslag op deze manier op, waarbij iedere keer het bakblik nog wat ingevet moet worden.
Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)
Ik heb deze pepernoten nog niet zelf gemaakt , dat ga ik wel doen. Ik heb uit hetzelfde boek ook drie keer een heksenhuisje gemaakt, kerststollen en verschillende soepen en alles is goed gelukt zodat ik in dit recept ook vertrouwen heb.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hanssoepkip zegt:
djmagich zegt:
hanssoepkip zegt:
Bedankt voor de uitleg. Hier heb ik wel allspice gezien. Ik ga naar de winkel om meteen te kijken. Ik laat het je horen nogmaals bedankt groetjes Hans:)
slaatje zegt:
Liske zegt:
Erik zegt:
Piment (Pimenta dioica is een plant en specerij uit Midden-Amerika en West-Indië. Piment is ook wel bekend onder de naam Jamaicapeper, pimentbes, allspice of nagelpeper. De zaden worden gebruikt in gedroogde vorm, eventueel gemalen. De zaden ruiken naar kruidnagel met een vleugje kaneel en nootmuskaat, de smaak is echter scherp peperig.
Piment bevat de stof methyleugenol. Bij dierproeven en ander onderzoek blijkt deze stof gentoxisch te zijn en daarmee mogelijk kankerverwekkend. Of piment daarmee kankerverwekkend is voor mensen moet blijken uit nader onderzoek.
Piment was waarschijnlijk reeds bekend bij de Azteken en de Maya's, het werd er waarschijnlijk ceremonieel gebruikt, alsook om chocolade mee te kruiden.
Groetjes, Erik ;)
hanssoepkip zegt:
slaatje zegt:
hanssoepkip zegt:
erik zegt: