KookJij

Pho Bo (Vietnamese Noedelsoep met Rundvlees)

Pho Ga (kip) en Pho Bo (rund) zijn de bekendste noedelsoepen uit Vietnam. Men heeft wel eens beweerd dat het woord "PHO" afgeleid is van het Franse "Pot au Feux"'. De naam "PHO" verschijnt rond 1880 in de Hanoi area voor het eerst en duidde destijds op een eenvoudige noedelsoep met rundvlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 200 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pho Bo (Vietnamese Noedelsoep met Rundvlees) te bereiden

  1. Doe het rundvlees (laten we deze keer eens voor ossestaart kiezen) voor de bouillon in een grote pan en giet er 2 liter water bij. Breng dit snel aan de kook en laat het kookwater weglopen. Doe nu de resterende 4 1/2 liter bij het vlees en breng dit rustig aan de kook.
  2. Ondertussen in 1 eetlepel rijst-olie de stukken ui en plakjes gember bruin aanfruiten. Doe dit dan bij het vlees in de pan.
  3. Doe  de kruidnagels, steranijsjes en venkelzaadjes in een lap kooktule en maak daar een bundeltje van en doe dat ook bij het bouillonvlees in de pan. Laat dit geheel zachtjes 2 1/2 uur garen en verwijder zo nu en dan het opkomend schuim..
  4. Zeef de bouillon dan apart in eenpan en zet weg in de koeling.
  5. Haal het vlees van de botten en bewaar dat ook apart.
  6. Week de rijst-mie volgens voorschrif en zet apart.
  7. Verhit de 6 eetlepels rijst-olie en voeg de knofrlook toe. Laat ongeveer 2 minuten fruiten en voeg dan toe Nam Prik Pao en sesam-zaadjes + -olie + 5 cc zeezout en fruit dat aan gedurende 1 1/2 minuut. Bewaar dat ook apart.
  8. Zet nu de vlees bouillon weer op en breng zachtjes aan de kook.Eventueel het te veel aan vet op de bouillon weghalen.
  9. Doe het uiterst dun gesneden rosbief-vlees in een grote zeef en hang dat zo'n 5 tellen in de kokende bouillon.
  10. Laat uit druipen en verdeel over de 6 kommen.
  11. Laat de mie ook in de bouillon hangen (in dezelfde zeef) gedurende 30 tellen en verdeel over de kommen.
  12. Schep nu ± 250-300 cc bouillon in elke kom en verdeel dan het ossenstaart-vlees over de 6 kommen.
  13. Geef de chili-sesam-olie er bij en alle LOS BIJ TE GEVEN spulletjes, zodat een ieder het kan maken zoals hij / zij het zelf wil.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er jasmijn thee bij of een koud biertje (het lekkerst is dan een een "wit"biertje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst