Klassiek is het om de piccalilly te serveren bij kapucijners met spek.
Kan bij vele vlees-gerechten, enkele visgerechten, kaas, enz.
Recept
« Terug naar recepten
Piccalilly
PT850M
Piccalilly
Een heerlijk piccalilly recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
850 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Koud
- > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Naar een recept van Felix Wilbrink
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piccalilly te bereiden
*Doe alle kleingesneden groente in een vergiet en strooi daarover 2 eetlepels zout en laat dat een nacht over staan.
*Na de nacht de groentes afspoelen en uit laten lekken.
*Een grote pan met water opzetten en aan de kook laten komen. Dan vuur uit en groentes er 5 minuten in. Vervolgens groentes afgieten en laten uitdruipen in vergiet. Groentes nu klaar voor verwerking.
*In een grote glazen vuurvaste kom alle ingredienten doen voor de dragersaus, behalve de azijn. De inhoud goed doorroeren en dan beetje bij beetje de azijn er goed doorwerken.
*Dan gaat de kom in de magnetron en op vol vermogen wordt de inhoud aan de kook gebracht. Dit 4 minuten laten doorkoken om de meelsmaak weg te werken.
*Dan gaan de groentes er in, weer goed doorroeren, aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken.
*De piccalilly kan nu in de (weck)potten worden gedaan en koud worden weggezet in de koelkast. Na 10 - 14 dagen is de piccalilly klaar voor gebruik.
*Na de nacht de groentes afspoelen en uit laten lekken.
*Een grote pan met water opzetten en aan de kook laten komen. Dan vuur uit en groentes er 5 minuten in. Vervolgens groentes afgieten en laten uitdruipen in vergiet. Groentes nu klaar voor verwerking.
*In een grote glazen vuurvaste kom alle ingredienten doen voor de dragersaus, behalve de azijn. De inhoud goed doorroeren en dan beetje bij beetje de azijn er goed doorwerken.
*Dan gaat de kom in de magnetron en op vol vermogen wordt de inhoud aan de kook gebracht. Dit 4 minuten laten doorkoken om de meelsmaak weg te werken.
*Dan gaan de groentes er in, weer goed doorroeren, aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken.
*De piccalilly kan nu in de (weck)potten worden gedaan en koud worden weggezet in de koelkast. Na 10 - 14 dagen is de piccalilly klaar voor gebruik.