KookJij

Piccalilly

Een heerlijk piccalilly recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 850 min
Personen: 12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Naar een recept van Felix Wilbrink
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piccalilly te bereiden

*Doe alle kleingesneden groente in een vergiet en strooi daarover 2 eetlepels zout en laat dat een nacht over staan.
*Na de nacht de groentes afspoelen en uit laten lekken.
*Een grote pan met water opzetten en aan de kook laten komen. Dan vuur uit en groentes er 5 minuten in. Vervolgens groentes afgieten en laten uitdruipen in vergiet. Groentes nu klaar voor verwerking.
*In een grote glazen vuurvaste kom alle ingredienten doen voor de dragersaus, behalve de azijn. De inhoud goed doorroeren en dan beetje bij beetje de azijn er goed doorwerken.
*Dan gaat de kom in de magnetron en op vol vermogen wordt de inhoud aan de kook gebracht. Dit 4 minuten laten doorkoken om de meelsmaak weg te werken.
*Dan gaan de groentes er in, weer goed doorroeren, aan de kook brengen en 1 minuut laten doorkoken.
*De piccalilly kan nu in de (weck)potten worden gedaan en koud worden weggezet in de koelkast. Na 10 - 14 dagen is de piccalilly klaar voor gebruik.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Klassiek is het om de piccalilly te serveren bij kapucijners met spek.
Kan bij vele vlees-gerechten, enkele visgerechten, kaas, enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst