Klik enkele malen op de foto om te vergroten. De poppetjes zijn in Curacaose klederdracht.
Het staat leuker met rode pepers, maar de echte en zeer hete Madame Jeanette is geel.
Ik heb de zaadjes niet verwijderd. Wil je de pika minder heet, dan kun je eerst de zaadjes weghalen.
Ik heb deze pika ook heel fijn gemalen, maar je kunt het wat grover doen als je dat liever hebt.
De pika wordt op Curacao gegeten bij gebakken en gestoofd vlees ( Karni Stobá ), geitenvlees , gebakken vis , yambo etc. Bij Creoolse restaurants staat altijd een potje pika op tafel.
Sommige mensen doen zelfs wat pika in de (vis)soep.
Recept
« Terug naar recepten
Pika Natural (ZEER HEET)
PT10M
Pika Natural (ZEER HEET)
Een heerlijk pika natural (zeer heet) recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
Antilliaanse Keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pika Natural (ZEER HEET) te bereiden
De uien schoonmaken en in stukken snijden.
Het bovenste gedeelte van de pepers eraf snijden en de rest in stukken (zie kookverhaal). Pas op...niet met je handen aan je ogen komen.
Doe uien en pepers in de machine ( eventueel met een klein beetje azijn) en maal ze. Je kunt dit zo grof of fijn doen als je zelf wilt.
De rest van de ingrediënten goed erdoor roeren en het geheel in een Jampotje gieten en dit dichtschroeven.
De pika kun je enkele weken tot enkele maanden in de koelkast bewaren.
Het bovenste gedeelte van de pepers eraf snijden en de rest in stukken (zie kookverhaal). Pas op...niet met je handen aan je ogen komen.
Doe uien en pepers in de machine ( eventueel met een klein beetje azijn) en maal ze. Je kunt dit zo grof of fijn doen als je zelf wilt.
De rest van de ingrediënten goed erdoor roeren en het geheel in een Jampotje gieten en dit dichtschroeven.
De pika kun je enkele weken tot enkele maanden in de koelkast bewaren.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik heb het verleden jaar op Curaçao gemaakt, het was niet opgegaan en een jaar later toen ik terugging, zag het nog prima uit en rook nog echt naar pika (in de koelkast bij mijn zus die gebruikt geen pika en die vond het jammer om weg te doen).
Ik heb toen wel andere gemaakt.
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik heb op je tijdlijn van FB een foto en een link geplaatst. Kan ook online besteld worden.
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Die heb ik niet gekocht.
Ze hebben het bij AMAZING ORIENTAL . Ik was in hun filiaal in Breda, maar ze hebben 19 filialen in Nederland. Hij kan ze googelen.
Succes.
Anna Koudys zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Ik heb deze fles gekocht, wordt gemaakt op Aruba. Ik heb het nog niet geproefd
omdat ik de pika van dit recept eerst gemaakt heb.
Hierbij een foto van de Arubaanse pika: Red Heat. Aruba Heat.
Hilde Dumont zegt:
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Dit was echt ZEER heet, maar ik had het met 3 pepers gemaakt ipv 2.
Anna, ik had bij aantal personen ingevuld nvt, maar dat werd niet geaccepteerd, dus heb ik maar wat ingevuld.
Karst zegt: