KookJij

Pikante aardappelkoeken

Een heerlijk pikante aardappelkoeken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie: 390 kCal energie
5 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante aardappelkoeken te bereiden

Kook of stoom de aardappelen in 15 à 20 minuten net gaar maar nog stevig.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met het zout, Spaanse peper, knoflook, koriander en het ei.
Verwarm steeds een eetlepel olie in een kleine koekenpan van maximaal 20 cm Ø en schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan. Druk goed aan tot een platte koek.
Zet de warmtebron laag en doe een deksel op de pan en laat het circa 3 minuten bakken.
Draai de koek om met behulp van een platte deksel of bord en bak de andere kant ook nog 3 minuten.
Maak zo in totaal 4 koeken of tot het mengsel op is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

apu

apu zegt:
Gezien de kruiden wat hier gebruikt worden is het geen reibekuchen! En bij reibekuchen worden de aardappels rauw verwerkt, niet gestoomd of gekookt, dat maakt een groot verschil, dus dit is geen duits recept:);)
marian kaayk

marian kaayk zegt:
Dit recept komt uit Duitsland mijn oma was een duitse.
slaatje

slaatje zegt:
Ik maak zelf altijd Reibeküchen maar dit lijkt me ook erg lekker, zeker het proberen waard. Groetjes Gerda ;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Heerlijk recept :p Groetjes van ons 3 :);):p