Recept
« Terug naar recepten
Pikante aardappelkoeken
PT50M
Pikante aardappelkoeken
Een heerlijk pikante aardappelkoeken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
390 kCal energie
5 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
5 Gram eiwit
20 Gram vet
47 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante aardappelkoeken te bereiden
Kook of stoom de aardappelen in 15 à 20 minuten net gaar maar nog stevig.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met het zout, Spaanse peper, knoflook, koriander en het ei.
Verwarm steeds een eetlepel olie in een kleine koekenpan van maximaal 20 cm Ø en schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan. Druk goed aan tot een platte koek.
Zet de warmtebron laag en doe een deksel op de pan en laat het circa 3 minuten bakken.
Draai de koek om met behulp van een platte deksel of bord en bak de andere kant ook nog 3 minuten.
Maak zo in totaal 4 koeken of tot het mengsel op is.
Laat ze afkoelen en pel ze.
Rasp de aardappelen op een grove rasp en schud ze om met het zout, Spaanse peper, knoflook, koriander en het ei.
Verwarm steeds een eetlepel olie in een kleine koekenpan van maximaal 20 cm Ø en schep een vierde van het aardappelmengsel in de pan. Druk goed aan tot een platte koek.
Zet de warmtebron laag en doe een deksel op de pan en laat het circa 3 minuten bakken.
Draai de koek om met behulp van een platte deksel of bord en bak de andere kant ook nog 3 minuten.
Maak zo in totaal 4 koeken of tot het mengsel op is.
apu zegt: