Je kunt natuurlijk pikante noten ook kant en klaar kopen, maar ja, ze zijn dan niet van jezelf , hé?
Luchtdicht verpakken? Ik doe ze gewoon in een blik waar ik altijd noten in bewaar.
Recept
« Terug naar recepten
Pikante cashewnoten
PT10M
Pikante cashewnoten
Een heerlijk pikante cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
1690 kCal energie
48 Gram eiwit
142 Gram vet
55 Gram koolhydraten
48 Gram eiwit
142 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Genieten van hartig. Het Nederlands Zuivelbureau 1998
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante cashewnoten te bereiden
Dit kun je al 2 dagen van tevoren maken.
Verhit de olie in de wok tot de olie licht begint te dampen. Roerbak dan hierin de cashewnoten ong. 1 minuut. Ze moeten beginnen te kleuren, maar niet te bruin worden.
Voeg dan de specerijen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. De cashews moeten overal in aanraking zijn geweest met de specerijen.
Laat de noten daarna afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht verpakt tot gebruik.
Verhit de olie in de wok tot de olie licht begint te dampen. Roerbak dan hierin de cashewnoten ong. 1 minuut. Ze moeten beginnen te kleuren, maar niet te bruin worden.
Voeg dan de specerijen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. De cashews moeten overal in aanraking zijn geweest met de specerijen.
Laat de noten daarna afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht verpakt tot gebruik.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
bametz-saffrie zegt:
knoflook. Tjonge het wordt tijd dat ik het weer eens maak, dit weekend is er voor mij volop gelegenheid.
En een kegel van knoflook-walm...who cares??? :D
barbara Metz zegt:
curiosity zegt: