KookJij

Pikante cashewnoten

Een heerlijk pikante cashewnoten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 1690 kCal energie
48 Gram eiwit
142 Gram vet
55 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Genieten van hartig. Het Nederlands Zuivelbureau 1998
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante cashewnoten te bereiden

Dit kun je al 2 dagen van tevoren maken.
Verhit de olie in de wok tot de olie licht begint te dampen. Roerbak dan hierin de cashewnoten ong. 1 minuut. Ze moeten beginnen te kleuren, maar niet te bruin worden.
Voeg dan de specerijen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten. De cashews moeten overal in aanraking zijn geweest met de specerijen.
Laat de noten daarna afkoelen. Bewaar ze dan luchtdicht verpakt tot gebruik.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Je kunt natuurlijk pikante noten ook kant en klaar kopen, maar ja, ze zijn dan niet van jezelf , hé?
Luchtdicht verpakken? Ik doe ze gewoon in een blik waar ik altijd noten in bewaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

curiosity

curiosity zegt:
Lijkt me heerlijk, ga ik zeker een keer proberen, dank je.
fabita

fabita zegt:
Well, I don't and my husband sure doesn't .Lijkt me heerlijk. Zal ik binnenkort proberen. Thanks:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Ben vergeten te vertellen, dat ik suri-sambal er doorheen doe en een schepje suiker om het te "binden", maar suiker dempt ook iets v.d.scherpte van de sambal &&& óók knoflookpoeder. Mijn moeder deed 5(!) knoflookteentjes fruiten, er uithalen de frietjes bereiden en voor het opdienen gefruite uitjes (Conimex) erover én de gebakken
knoflook. Tjonge het wordt tijd dat ik het weer eens maak, dit weekend is er voor mij volop gelegenheid.
En een kegel van knoflook-walm...who cares??? :D
fabita

fabita zegt:
Zal ik zeker proberen. Altijd leuker om het zelf te doen.:p
barbara Metz

barbara Metz zegt:
Hetzelfde doe ik ook met pinda & chip-sticks naturel(v.CROKY)=is te krijgen in elke super en het zijn kleine zakjes; dezelfde bereidingswijze als die van jou en je schaal is óók zó leeg:D