Recept
« Terug naar recepten
Pikante currysoep met kip en groenten
PT30M
Pikante currysoep met kip en groenten
Dit heerlijk soepje komt uit het boek Puur genieten van Pascale Naessens dat ik ooit eens bij een winactie op Facebook heb gewonnen.
Bij het doorbladeren van het boek zag ik een aantal heerlijke gerechten die zeker niet moeilijk te maken zijn. Dit soepje is er eentje van.
Ik heb er zelf ook nog een kippenbouillonblok bij gedaan.
TIP: Let op wat je voor curry pasta neemt. Heb je een pittige pasta dan is 3 eetlepels echt veel en kun je beter met iets minder beginnen. Ook kun je variëren met groene of gele curry.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Uit het kookboek Puur genieten van Pascale Naessens
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante currysoep met kip en groenten te bereiden
- Was en snij de groenten, snij de kipfilet in reepjes en maak de knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie en roerbak de knoflook en de groenten hierin 5 minuten.
- Meng de rode currypasta met wat water en giet dit bij de groenten.
- Voeg de kippenreepjes en de kurkema toe en kruid eventueel nog met zwarte peper.
- Voeg kokend water toe tot alles onderstaat.
- Met de deksel op de pan 20 tot 30 minuten zachtjes laten koken.
- Laat de champignons de laatste 5 minuten meekoken.