Recept
« Terug naar recepten
Pikante Indische gehaktsaus
PT45M
Pikante Indische gehaktsaus
Een heerlijk pikante indische gehaktsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
onze Jiri
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante Indische gehaktsaus te bereiden
Bak de uien, knoflook, pepertje, trassie en gemberwortel zachtjes aan in de olie tot het goed hun geuren gaan afgeven. Voeg het gehakt toe en bak dat op rustig vuur rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak eventjes mee, blus het geheel af met de tomatenblokjes met sap, de bouillon en de kokosmelk en laat dat op een suddervuurtje ca 40 minuten stoven. Roer wel af en toe goed om.
Als de saus na die tijd mooi zacht van struktuur en lekker van smaak is, is het tijd om aan tafel te gaan en te smullen van deze Indische 'Bolognesesaus'. Eet smakelijk!
Als de saus na die tijd mooi zacht van struktuur en lekker van smaak is, is het tijd om aan tafel te gaan en te smullen van deze Indische 'Bolognesesaus'. Eet smakelijk!