Ik maak graag zelf marinades, maar laat me vaak leiden door een concept.
De Sinaasappelmarinade past goed bij karbonaatjes of biefstuk.
De pikante marinade is lekker op kip, lamsvless en rundvlees.
Recept
« Terug naar recepten
Pikante marinade en Sinaasappel-honingmarinade
PT10M
Pikante marinade en Sinaasappel-honingmarinade
Een heerlijk pikante marinade en sinaasappel-honingmarinade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Dressings & marinades
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante marinade en Sinaasappel-honingmarinade te bereiden
Sinaasappel-Honingmarinade:
Doe het sinaasappelsap in een pan, voeg honing toe en verwarm voorzichtig tot de honing is opgelost.
Neem van het vuur, voeg de overige ingredienten toe en laat afkoelen.
-
-
Pittige marinade:
Doe de tomatenketchup met het citroensap in een kom en meng er het paprikapoeder, de komijn, kurkuma en het mosterdpoeder door.
Smelt de boter voorzichtig in een pannetje, voeg aan het kruidenmengsel toe en meng het tot een homogene massa.
Doe het sinaasappelsap in een pan, voeg honing toe en verwarm voorzichtig tot de honing is opgelost.
Neem van het vuur, voeg de overige ingredienten toe en laat afkoelen.
-
-
Pittige marinade:
Doe de tomatenketchup met het citroensap in een kom en meng er het paprikapoeder, de komijn, kurkuma en het mosterdpoeder door.
Smelt de boter voorzichtig in een pannetje, voeg aan het kruidenmengsel toe en meng het tot een homogene massa.
lilith zegt: