Recept
« Terug naar recepten
Pikante Tomatensaus
PT25M
Pikante Tomatensaus
In het Engels zou het een "RELISH" genoemd worden. Het wordt in hoofdzaak gebruikt bij (resten) varkensvlees, kip en andere soorten gevogelte.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse collega
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikante Tomatensaus te bereiden
- Verhit de olie in de pan met dikke bodem.
- Doe daarbij de kerstomaatjes. Roer regelmatig,tot de tomaatjes beginnen te barsten en doe dat minstens 6 minuten.
- Doe er dan de knoflook bij, de wijn en de de balsamico azijn en kook dit op totdat minimaal de hoeveelheid vloeibare stoffen in de pan zijn gehalveerd. Reken hiervoor zo'n 5-6-7 minuten. Blijf wel regelmatig roeren.
- Nu gaat de suiker er bij, het zout en de rode wijn azijn. Kook en roer tot de suiker geheel is opgelost..
- De relish is nu klaar voor gebruik. Je kunt hem ook ijskoud gebruiken.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Als er wijn wordt geschonken, dan rekening houden met de zuurgraad van de relish. Die is hoog en die vraagt dus ook om een witte wijn of rosé wijn, welke hoog in de zuren zit.