Recept
« Terug naar recepten
Pikantzure garnalensoep
PT25M
Pikantzure garnalensoep
Een heerlijk pikantzure garnalensoep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pikantzure garnalensoep te bereiden
1. Bouillon aan de kook brengen.
2. Citroengraswortel, limoen, djeroek poeroet-blaadjes en chilipeper toevoegen.
3. 5 minuten zachtjes laten koken.
4. Bouillon zeven.
5. Garnalen pellen; staarten laten zitten
6. Verwijder het zwarte darmkanaal uit de garnalen, door een snede in de rug te maken (in de lengte)
7. Garnalen, inktvis en vissaus aan de bouillon toevoegen.
8. 4 minuutjes laten koken.
9. Met het lente-uitje en koriander garneren
2. Citroengraswortel, limoen, djeroek poeroet-blaadjes en chilipeper toevoegen.
3. 5 minuten zachtjes laten koken.
4. Bouillon zeven.
5. Garnalen pellen; staarten laten zitten
6. Verwijder het zwarte darmkanaal uit de garnalen, door een snede in de rug te maken (in de lengte)
7. Garnalen, inktvis en vissaus aan de bouillon toevoegen.
8. 4 minuutjes laten koken.
9. Met het lente-uitje en koriander garneren
Virginia zegt:
Dan heb je meerdere variaties op de zelfde soep en allemaal erg lekker.........