Recept
« Terug naar recepten
Pilaf
PT120M
Pilaf
Een heerlijk pilaf recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jany Groteboer
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Balkan
Bron:
mijn moeder
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilaf te bereiden
Snij de hamlappen in blokjes. Voeg er naar smaak zout/peper/ketjap/sambal toe. Laat de olie/boter heet worden in de hapjespan. Voeg de hamlappen in de hapjespan. Laat deze even lekker aanbraden. Snijdt ondertussen de uien grof weg. Het sap uit het blik perzikken bij de uien in doen. Voeg hierbij ook de tomatenpuree in, roer alles goed door elkaar. Hier kun je ketjap bij doen, als je dat wilt. Als het vlees lekker aangebraden is, doe de uienmengsel er bij in. Laat dit ongeveer 1,5 uur sudderen. Serveer dit met rijst en de perzikken.
k zegt: