Normaal wordt Pilav gemaakt van/met kip of varkensvlees. Dit is een andere variatie.
Recept
« Terug naar recepten
Pilav álà Grietje
PT90M
Pilav álà Grietje
Een heerlijk pilav álà grietje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10+ personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
foto komt morgen (als het klaar is)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pilav álà Grietje te bereiden
Meng het gehakt met kruiden naar smaak. Ik meng het met ketjap, sambal, knoflook, gember, zout, peper en asia kruidenmengsel. Hoe dan ook, zorg dat het een pittig balletje wordt. De smaak ervan is helemaal die van jezelf.
Vorm van het gehakt meerdere grote soepballen en bak ze aan in een grote hapjespan en leg ze dan apart.
Haal ze eruit met een schuimspaan en bak in het braadvet de uien en knoflook, de schoongemaakte champignons, voeg iets later de in dunne ringen gesneden prei toe en laat dit ook even mee bakken.
Voeg de tomatenpuree, de gezeefde tomaten de rest van de ingredienten toe en breng het (heel even) aan de kook (pruttelen).
Voeg dan het sap toe van 1 blik van de perziken en snijd de perziken zelf in blokjes,.
Door het sap van de perziken toe te voegen gaat de hitte van de saus al beneden het kookpunt.
Voeg dan ook de perziken toe en laat het geheel op een héél laag vuur smoren. Doe de gehaktballen erbij en laat het geheel een uurtje 'trekken'. Niet koken dus!
Verkruimel de twee bouillonblokjes over de saus en blijf ondertussen proeven of het de smaak heeft die je graag wilt.
Pas er wel voor op dat na een tijd de smaken sterker worden door het 'trekken' van de saus.
Voeg naar smaak niets of iets toe van de ingredienten die hierboven staan.
1 blik perziken achterhouden om op het laatst de frisse smaak en aroma's van de pilav te bevorderen.
Ook dan uiteraard de perziken zelf in stukken snijden en als laatste alleen mee verwarmen.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Vorm van het gehakt meerdere grote soepballen en bak ze aan in een grote hapjespan en leg ze dan apart.
Haal ze eruit met een schuimspaan en bak in het braadvet de uien en knoflook, de schoongemaakte champignons, voeg iets later de in dunne ringen gesneden prei toe en laat dit ook even mee bakken.
Voeg de tomatenpuree, de gezeefde tomaten de rest van de ingredienten toe en breng het (heel even) aan de kook (pruttelen).
Voeg dan het sap toe van 1 blik van de perziken en snijd de perziken zelf in blokjes,.
Door het sap van de perziken toe te voegen gaat de hitte van de saus al beneden het kookpunt.
Voeg dan ook de perziken toe en laat het geheel op een héél laag vuur smoren. Doe de gehaktballen erbij en laat het geheel een uurtje 'trekken'. Niet koken dus!
Verkruimel de twee bouillonblokjes over de saus en blijf ondertussen proeven of het de smaak heeft die je graag wilt.
Pas er wel voor op dat na een tijd de smaken sterker worden door het 'trekken' van de saus.
Voeg naar smaak niets of iets toe van de ingredienten die hierboven staan.
1 blik perziken achterhouden om op het laatst de frisse smaak en aroma's van de pilav te bevorderen.
Ook dan uiteraard de perziken zelf in stukken snijden en als laatste alleen mee verwarmen.
Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Anna Koudys zegt: