Recept
« Terug naar recepten
Pinchos van Vlaskaas en champignons
PT30M
Pinchos van Vlaskaas en champignons
Een heerlijk pinchos van vlaskaas en champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vlaskaas.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pinchos van Vlaskaas en champignons te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht). Maak de paddestoelen schoon. Snijd van het brood 2 of 3 dikke sneetjes af, halveer ze overlangs en snijd ze in blokken, in totaal 12 stuks. Hak de knoflookteen fijn, hak het peterselieblad fijn en meng dit met de olijfolie. Schep de broodblokjes hierin snel om (zodat het niet teveel intrekt) en leg ze met de korst kant naar beneden in een ovenschaal. Halveer het pepertje, verwijder zaad en lijsten en hak het vruchtvlees fijn. Rasp 1 eetlepel limoenschil af, meng dit met de rest van de gekruide olie en schep de champignons hierin om. Schep de champignons naast de broodblokjes in de ovenschaal (of gebruik twee schalen). Zet de schaal (of schalen) 10-12 minuten in de oven. De broodblokjes moeten knapperig worden, de champignons gaar. Snijd de Vlaskaas in iets dikkere plakjes en snijd die in stukjes van ca. 3 cm. Maak 12 kaasstapeltjes van elk 4-5 stukjes. Prik steeds een paddestoel aan een satéprikker, steek er een stapeltje kaas aan en steek dit op een krokant broodblokje.