Recept
« Terug naar recepten
Pinda-chocoladecake
PT60M
Pinda-chocoladecake
Een heerlijk pinda-chocoladecake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Pinda-chocoladecake te bereiden
1. Vet een bakblik (ca. 32x39, min. 3,5cm diep) in. Hak de pinda's grof. Hak de chocolade grof. Snijd 250 gr boter in blokjes en smelt dit met de chocolade en pindakaas au bain marie. Laat een beetje afkoelen.
2. Klop de eieren, suiker en een snufje zout in minimaal 8 minuten schuimig. Roer het chocolademengsel beetje bij beetje erdoorheen. Roer 250 ml creme fraiche op kamertemperatuur erdoorheen. Meng de bloem met de cacao er roer kort door het chocolademengsel. Meng de gehakte pinda's erdoorheen. Verwarm de oven voor: elektrisch op 200 graden, hetelucht op 175 graden.
3. Strijk het beslag in het bakblik. Bak ca. 30 minuten in de oven. De cake zal van binnen nog wat vochtig en kleverig zijn. Roer de poedersuiker door het citroensap. Bestrijk de cake ermee en laat afkoelen. Versier met de overige creme fraiche en pindarotsjes.
2. Klop de eieren, suiker en een snufje zout in minimaal 8 minuten schuimig. Roer het chocolademengsel beetje bij beetje erdoorheen. Roer 250 ml creme fraiche op kamertemperatuur erdoorheen. Meng de bloem met de cacao er roer kort door het chocolademengsel. Meng de gehakte pinda's erdoorheen. Verwarm de oven voor: elektrisch op 200 graden, hetelucht op 175 graden.
3. Strijk het beslag in het bakblik. Bak ca. 30 minuten in de oven. De cake zal van binnen nog wat vochtig en kleverig zijn. Roer de poedersuiker door het citroensap. Bestrijk de cake ermee en laat afkoelen. Versier met de overige creme fraiche en pindarotsjes.
Layla zegt: