Recept
« Terug naar recepten
Piri piri gehaktballetjes uit de Antillen
PT30M
Piri piri gehaktballetjes uit de Antillen
Een heerlijk piri piri gehaktballetjes uit de antillen recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Aruba
Keuken:
Caraibische
Bron:
sicnarf - G. Bakker 061012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Piri piri gehaktballetjes uit de Antillen te bereiden
Meng de Bretonse mix, paneermeel, sjalot, knoflook, Madame Jeanet en koriander goed door het gehakt.
Klop het ei en meng deze ook door het gehakt.
Draai in de handpalm steeds een eetlepel gehakt en leg het op een bord of schaal.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of braadpan en bak de balletjes.
Leg de balletjes op een schaal of bord.
Meng in een braadpan een lepel olie met de honing, ketjap, tomatenpuree, bouillonblokje en breng het aan de kook.
Als het begint te koken, het water toe voegen en laten doorkoken.
Voeg de gehaktballen aan de saus en laat het nog even zachtjes koken.
Als de saus iets te dik is geworden zet het vuur uit en giet het geheel in een diepe schaal.
Klop het ei en meng deze ook door het gehakt.
Draai in de handpalm steeds een eetlepel gehakt en leg het op een bord of schaal.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of braadpan en bak de balletjes.
Leg de balletjes op een schaal of bord.
Meng in een braadpan een lepel olie met de honing, ketjap, tomatenpuree, bouillonblokje en breng het aan de kook.
Als het begint te koken, het water toe voegen en laten doorkoken.
Voeg de gehaktballen aan de saus en laat het nog even zachtjes koken.
Als de saus iets te dik is geworden zet het vuur uit en giet het geheel in een diepe schaal.