KookJij

Piri piri gehaktballetjes uit de Antillen

Een heerlijk piri piri gehaktballetjes uit de antillen recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Aruba
Keuken: Caraibische
Bron: sicnarf - G. Bakker 061012
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piri piri gehaktballetjes uit de Antillen te bereiden

Meng de Bretonse mix, paneermeel, sjalot, knoflook, Madame Jeanet en koriander goed door het gehakt.
Klop het ei en meng deze ook door het gehakt.
Draai in de handpalm steeds een eetlepel gehakt en leg het op een bord of schaal.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan of braadpan en bak de balletjes.
Leg de balletjes op een schaal of bord.
Meng in een braadpan een lepel olie met de honing, ketjap, tomatenpuree, bouillonblokje en breng het aan de kook.
Als het begint te koken, het water toe voegen en laten doorkoken.
Voeg de gehaktballen aan de saus en laat het nog even zachtjes koken.
Als de saus iets te dik is geworden zet het vuur uit en giet het geheel in een diepe schaal.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst