KookJij

Piroshki

Een heerlijk piroshki recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Polen
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Piroshki te bereiden

Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 eetlepel zout over en laat minimaal 15 minuten staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 minuten. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 minuten zachtjes doorkoken, breng op smaak met (zout en) peper en suiker. Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren in 7-8 minuten hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop het eigeel los (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Snijd vierkantjes uit het bladerdeeg, maak van de rest van het deeg een bal. Rol opnieuw uit, zodat je er nog meer vierkantjes uit kunt snijden. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en de dille. Leg in het midden van elk vierkantje deeg wat koolmengsel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de piroshki's 20 minuten in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna

Anna zegt:
Hoi Joke,
Als je een account aanmaakt, kun je je daar zelf voor aanmelden.
Groetjes,
Anna
KookJij.
joke

joke zegt:
Graag ontvang ik jullie nieuwsbrief.
Rob Scherpenisse

Rob Scherpenisse zegt:
Ik kan niet na vertellen hoe lekker het was. I love Polen