KookJij

Pistachenotenparfait met sinaasappelcompote en chocolade

Een heerlijk pistachenotenparfait met sinaasappelcompote en chocolade recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Nagerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: C1000 - www.jerryke.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pistachenotenparfait met sinaasappelcompote en chocolade te bereiden

Kook voor de pistachenotenparfait suiker en water tot 120°C.
Klop de eidooiers machinaal luchtig.
Meng de iets afgekoelde (55°C) suikersiroop met de luchtige eieren en klop deze au bain-marie tot stand en gaar.
Klop de massa nu koud.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en voeg de pistachepasta erdoor. Meng dit met de afgekoelde eimassa.
Klop de eiwitten stijf met 60 g suiker.
Voeg hierbij de grof gemalen pistachenoten en voeg dit toe aan de room, het eimengsel.
Spatel alles luchtig door elkaar.
Verdeel de massa over rvs-ringen van circa 6 cm doorsnee en plaats de parfait in de diepvries.
Trek voor de sinaasappelcompote van een sinaasappel zestes en blancheer deze.
Snijd uit de overgebleven sinaasappelen de partjes.
Kook de jus d'orange, sap van uitgeperste citroen, suiker en de cointreau en los de gelatine hierin op.
Meng de koude siroop en de partjes en zestes met elkaar.
Maak de 'chocoladevinaigrette'
Maak midden op het bord een rand van sinaasappelpartjes, plaats hier tussen de parfait en lepel er losjes enkele draden 'chocoladevinaigrette' omheen.
Plaats op elke parfait een quenelle room en garneer met een takje mint.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Hallo Sascha, fijn dat je toch reageert. Maar de slagroom en munt zijn volgens mij voor de afwerking als je je recept leest zie laatste regel van je bereiding. Ben wel echt benieuwd naar de vinaigrette, je zult het wel te weten komen van de persoon die jou het recept heeft gegeven. Natuurlijk volgen we jouw recept voor de ontrafeling van de heerlijke chocoladevinaigrette. Fijn weekend het Kookjij-team :);):p
brinkie1970

brinkie1970 zegt:
@Anna en @derbyke, heb het recept van iemand gekregen, maar nog niet gemaakt. Maar dat is een goede vraag. Als je kijkt naar de ingredienten en het recept volgt. Moet je de 2 dl slagroom en 1/8 bosje munt gebruiken. Maar hoeveel chocolade en welke chocolade je moet gebruiken, staat er niet bij. :p
Anna

Anna zegt:
Ja, dat vraag ik me dus ook af.....:?:?
derbyke

derbyke zegt:
Sascha, hebben je recept even aangepast maar toch een vraagje hoe maak je je chocoladevinaigrette?? Groetjes;):p