Recept
« Terug naar recepten
Pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus
PT10M
Pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus
Een heerlijk pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus te bereiden
Meng de rijst en de groente in een kom en breng op smaak met peper uit de molen en zout.
Meng de yoghurt en de tahin en roer goed los. Roer door de salade en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de oven of gril en bak de pitabroodjes lichtbruin.
Bestrooi de komkommerschijfjes met wat zout en laat goed uitlekken.
Snijd de broodjes open, beleg de binnenkant met komkommerschijfjes en vul het broodje met de rijstsalade.
Schenk er wat van de saus over.
Eet uit het vuistje met gloeiendhete muntthee.
Meng de yoghurt en de tahin en roer goed los. Roer door de salade en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de oven of gril en bak de pitabroodjes lichtbruin.
Bestrooi de komkommerschijfjes met wat zout en laat goed uitlekken.
Snijd de broodjes open, beleg de binnenkant met komkommerschijfjes en vul het broodje met de rijstsalade.
Schenk er wat van de saus over.
Eet uit het vuistje met gloeiendhete muntthee.
toineke zegt:
Tahin wordt bereid door een aantal eetlepels sesamzaad te vermengen met limoen- of citroensap, een teentje geperste knoflook en gehakte peterselie. Vaak wordt bij de bereiding ook nog zeezout toegevoegd. Daarna wordt het mengsel geroerd en water toegevoegd tot de gewenste dikte bereikt is. Eventueel wordt er nog zoete paprikapoeder over gestrooid.