KookJij

Pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus

Een heerlijk pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pitabroodjes met rijstsalade en yoghurtsesamsaus te bereiden

Meng de rijst en de groente in een kom en breng op smaak met peper uit de molen en zout.
Meng de yoghurt en de tahin en roer goed los. Roer door de salade en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de oven of gril en bak de pitabroodjes lichtbruin.
Bestrooi de komkommerschijfjes met wat zout en laat goed uitlekken.
Snijd de broodjes open, beleg de binnenkant met komkommerschijfjes en vul het broodje met de rijstsalade.
Schenk er wat van de saus over.
Eet uit het vuistje met gloeiendhete muntthee.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

toineke

toineke zegt:
Tahin (ook wel tahini, tachina) (Arabisch) of techina (Hebreeuws) genoemd) is een saus of pasta gemaakt van sesamzaad. Tahinsaus wordt onder andere geserveerd bij shoarma en falafel. Tahin kan daarnaast worden gebruikt als broodbeleg of op crackers. Ook hummus, een dikke saus die bij falafel gegeten wordt en eveneens een gerecht is uit het Midden-Oosten (m.n. Israël, Libanon en Syrië), bevat meestal tahin.

Tahin wordt bereid door een aantal eetlepels sesamzaad te vermengen met limoen- of citroensap, een teentje geperste knoflook en gehakte peterselie. Vaak wordt bij de bereiding ook nog zeezout toegevoegd. Daarna wordt het mengsel geroerd en water toegevoegd tot de gewenste dikte bereikt is. Eventueel wordt er nog zoete paprikapoeder over gestrooid.
Jos

Jos zegt:
Even een vraagje: moet 'taihini" soms "tahini" of sesampasta zijn?

MVG,
Jos